22.02.2022 leidis aset Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud pidulik õhtusöök Strand hotellis, Pärnus.
Seekordse pidusöögi oli Strandi peakokk, Norman Malnieks, kokku pannud Atla Distillery napsude ainetel.
Põnev oli kuulata loomeinimese mõttekäiku maitsete maailma.
Samuti oli rõõm maitsmisel taasleida kirjeldatud nüansse ja nautida hingega loodud hõrgutisi.
Eelroaks oli:
* 50 °C forell
* Atla Kirsinapsu tarretis
* karulaugu majonees
* vastlamuna
* karask
Suurepärselt suupäraseks küpsenud forell koos maitseliselt ja kujunduslikult harmoneeruvate lisanditega.
Tarretisest valgus keelele mõnusat Mõisaproua kuiva kirsinapsu upsakust.
Pidulikkust lisas pits Helisevat Õunanapsu
Pearoaks oli:
* 4 tundi küpsenud Metsseakael
* "Prantsuse konjakikaste" Atla Mõisahärra napsust
* röstitud maguskartul
* Peipsi kurk
* marineeritud köögiviljad
Ulukiliha kõrvale serveeriti Mõisahärra jahinapsu, mille erakordne pihlaka aroom ja maitse suurepäraseks valikuks osutus.
Magustoiduks oli:
* Õuna-sahvtine brülee
* põleva Atla Õunasamakaga
* granaatõuna-mündisalat
Atla Õuna samakas on suurepärane lisand magustoitudele, seekord lausa kahes vaatuses:
* maitse ja aroom
* tuli hinge soojendavana
Magustoidule lisas erilist maitset
Söögikordade vahel toimus ka Atla jookide elav tutvustamine Tõnu Niinemäe poolt baaris.
Pudelist vabastatud Dzinn tegusid tegemas.
Comments